APUA JA NEUVOJA

Autamme sinua saamaan näyttelykiillon takaisin. Kaikki vinkit, temput sekä salaisuudet ammattifiksareilta ja Autoglymin asiantuntijoilta.

Suosittuja kysymyksiä

Autoni vinyylinen kojelauta on tahmea. Miten sen voi korjata?

Vinyylikojelaudan voi puhdistaa perusteellisesti Sisätilojen shampoolla (Interior Shampoo) tahmeuden ja lian poistamiseksi. Jos tahmeutta jää, sen voi poistaa Intensiivisellä pienirrotusaineella (Intensive Tar Remover). Kuivumisen jälkeen vinyylikojelaudan voi käsitellä Vinyylin ja kumin hoitoaineella (Vinyl & Rubber Care). Tämä voi antaa matan tai kiiltävän pinnan mieltymyksestäsi riippuen.

Puhdista keinonahka Sisätilojen shampoolla (Interior Shampoo). Kohenna ja suojaa keinonahkaa Vinyylin ja kumin hoitoaineella (Vinyl & Rubber Care).

Audisi buffalino-nahkapinnat voi puhdistaa Autoglymin Nahanpuhdistusaineella (Leather Cleaner) ja ravita ajoittain Autoglymin Nahanhoitobalsamilla (Leather Care Balm).

Suosittelemme Nahanpuhdistusaineen (Leather Cleaner) tai Nahanhoitobalsamin (Leather Care Balm) käyttöä vain ajoneuvojen nahkapintoihin. Tämä johtuu siitä, että valmistajat voivat viimeistellä kodinkalusteiden nahkapinnat eri tavoin.

Ihannetapauksessa suosittelemme käyttämään 2 tuotetta: Nahanpuhdistusainetta (Leather Cleaner) ja Sisätilojen shampoota (Interior Shampoo). Sisätilojen shampoo (Interior Shampoo) on kuitenkin turvallinen nahalle käytettäväksi seuraavilla ehdoilla. ÄLÄ suihkuta sitä suoraan nahalle vaan suihkuta sitä ensin liinaan ja levitä sitten liinalla nahkaan. Kokeile ensin piilossa olevaan kohtaan äläkä käytä sitä värjättyyn tai korjattuun nahkaan.

Molemmat näistä tuotteista sopivat kermanväriselle nahalle. Neuvomme kokeilemaan ensin näkymättömään kohtaan värinpitävyyden toteamiseksi ennen koko istuimen puhdistusta

Puhdas, kuiva mikrokuituliina on täydellinen liian Nahanhoitobalsamin (Leather Care Balm) hankaamiseksi pois.

Käytettäessä Nahanhoitobalsamia (Leather Care Balm) rei’itettyihin nahkaistuimiin, sitä kannattaa aina kaataa ensin liinalle eikä koskaan suoraan nahkapintaan. Käytä Nahanhoitobalsamia (Leather Care Balm) niukalti ja levitä sitä tasaisesti koko pinnalle, levitä lisää tarvittaessa. Jos käytät vain vähän balsamia, vältät nahassa olevien reikien tukkimisen.

Voinko käyttää Vannesuojaa (Wheel Protector) lakkaamattomiin vanteisiin?

Vannesuojaa (Wheel Protector) voi käyttää lakkaamattomiin vanteisiin

Puhtaita vanteita (Clean Wheels) ja Custom-vanteenpuhdistusainetta (Custom Wheel Cleaner) on turvallista käyttää maalattuihin vanteisiin, kunhan ne ovat hyvässä kunnossa ja luet pullon taustapuolella olevan etiketin ennen puhdistuksen aloittamista.

Puhtaat vanteet (Clean Wheels) ei välttämättä irrota Korostusvahaa (High Definition Wax) vanteista, mutta se heikentää vahan kestävyyttä. Jos olet vahannut vanteet Korostusvahalla (High Definition Wax), ne on helpompi pitää puhtaina. Voit siis pestä ne Korinhoitoaineella (Bodywork Shampoo Conditioner), jolloin lika irtoa paljon helpommin.

Custom-vanteenpuhdistusaine (Custom Wheel Cleaner) on paras vaihtoehto polttomaalatuille vanteille.

Custom-vanteenpuhdistusainetta (Custom Wheel Cleaner) ei voi käyttää lukkovanteisiin.

Custom-vanteenpuhdistussarja (Custom Wheel Cleaner Kit) sopii käytettäväksi keraamisilla jarrulevyillä varustettuihin autoihin.

Täplistä voi poistaa ruostekertymät Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish), mutta tämä ei ole pitkäkestoinen ratkaisu, ja siihen kannattaa kysyä neuvoa ruosteeneston asiantuntijalta.

Vannesuoja (Wheel Protector) on suunniteltu kestämään jopa 6 viikkoa kelistä ja ajo-oloista riippuen.

Olemme korvanneet Valuvannepinnoitteen (Alloy Wheel Seal) Vannesuojalla (Wheel Protector). Tässä uudessa koostumuksessa käytetään eri teknologiaa, joka tuottaa erittäin hydrofobisen (vettä hylkivän) kalvon, joka estää likahiukkasten tarttumisen pintaan. Vannesuoja (Wheel Protector) suojaa vanteita jopa 6 viikkoa, kun taas Valuvannepinnoite (Alloy Wheel Seal) suojasi vanteita enintään 2 viikkoa.

Tämä riippuu vannekoosta, mutta keskimäärin 300 ml:n tölkistä riittää tuotetta 16 vanteen suojaamiseen. Tämä merkitsee sitä, että jos käsittelet vanteet 6 viikon välein, tölkki kestää jopa 6 kuukautta!

Vannesuoja (Wheel Protector) ei sovi peilipinnoille. Kokeile peilipinnoille Korostusvahaa (High Definition Wax).

Vannesuojaa (Wheel Protector) voi käyttää himmeisiin timanttileikattuihin vanteisiin, mutta se ei sovi peilipinnoille.

Vannesuojaa (Wheel Protector) voi käyttää monipuolaisiin vanteisiin, kunhan ne eivät ole peilipintaisia.

Vannesuojaa (Wheel Protector) ei pidä sumuttaa suoraan keraamisten jarrujen päälle. Jarruihin vahingossa joutuvasta vähästä ainemäärästä ei kuitenkaan ole haittaa.

Vannesuoja (Wheel Protector) ei sovi tummille mattapinnoille. Sitä voi käyttää vaaleisiin, kuten hopeanvärisiin, pintoihin ja vaaleanharmaisiin mattapintoihin.

Vaikka Vannesuojaa (Wheel Protector) ei pidä sumuttaa suoraan jarrulevyjen päälle, jarruihin vahingossa joutuvasta vähästä ainemäärästä ei ole haittaa.

Vanteenpuhdistusaineen, kuten Puhtaat vanteet (Clean Wheels) tai Custom-vanteenpuhdistusaine (Custom Wheel Cleaner), käyttö ja hankaaminen harjalla tai sienellä poistaa Vannesuojan (Wheel Protector).

Jos Vannesuojaa (Wheel Protector) joutuu vahingossa maalipinnalle, pyyhi se pois mikrokuituliinalla, ennen kuin se kuivuu.

Pakettiautoni on maalattu puolikiiltäväksi. Mitä suosittelette sen puhdistukseen ja suojaukseen?

Pese ja kuivaa puolikiiltävä musta pakettiauto Korinhoitoaineella (Bodywork Shampoo Conditioner) ja suojaa sitten Korostusvahalla (High Definition Wax).

Korinpesuaine (Bodywork Shampoo) ja Korinhoitopesuaine (Bodywork Shampoo Conditioner) eivät poista Korostusvahaa (High Definition Wax) pH-neutraalin koostumuksensa ansiosta.

Asuntovaunun ja matkailuauton puhdistusaine (Caravan & Motorhome Cleaner) on tarkoitettu asuntovaunuille ja se on seuraavien valmistajien suosittelema: Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis ja Herald. Puhdistuksen jälkeen voit kiillottaa asuntovaunun Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish) ja suojata sen Erikoiskiiltosuojalla (Extra Gloss Protection).

Aktiivinen hyönteispoistoaine (Active Insect Remover) on turvallinen matkailuauton gelcoat-pintaan käytettäväksi.

Ötökkäjäämät saa pois käyttämällä aktiivista hyönteispoistoainetta (Active Insect Remover). Mahdollisesti jäävät tahrat lähtevät voimakkaalla Superhartsikiillokkeen (Super Resin Polish) käytöllä.

Pese ja kuivaa puolikiiltävä musta pakettiauto Korinhoitoaineella (Bodywork Shampoo Conditioner) ja suojaa sitten Korostusvahalla (High Definition Wax).

Korinpesuaine (Bodywork Shampoo) ja Korinhoitopesuaine (Bodywork Shampoo Conditioner) eivät poista Korostusvahaa (High Definition Wax) pH-neutraalin koostumuksensa ansiosta.

Asuntovaunun ja matkailuauton puhdistusaine (Caravan & Motorhome Cleaner) on tarkoitettu asuntovaunuille ja se on seuraavien valmistajien suosittelema: Carlight, Compass, Buccaneer, Coachman, Crown, Elddis ja Herald. Puhdistuksen jälkeen voit kiillottaa asuntovaunun Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish) ja suojata sen Erikoiskiiltosuojalla (Extra Gloss Protection).

Moottori- ja konepuhdistusainetta (Engine & Machine Cleaner) voi käyttää ajoneuvon alapuoliskon rasvanpoistoaineeksi.

Paras tuote ovien ja peräluukun kehysten puhdistukseen on moottori- ja konepuhdistusaine (Engine & Machine Cleaner). Näiden kohtien kumilistat voidaan sitten käsitellä Vinyylin ja kumin hoitoaineella (Vinyl & Rubber Care).

Etene alemmista alueista ylöspäin, huuhtele runsaalla vedellä ja saat puhtaan hohtavan pinnan.

Levitä täpliin Intensiivistä pienirrotusainetta (Intensive Tar Remover) uudestaan, mutta jätä tuote vaikuttamaan kauemmin. On mahdollista, että täplät eivät olekaan pikeä vaan jotain muuta ainetta. Jos toinen Intensiivisen pienirrotusaineen (Intensive Tar Remover) käyttökerta ei saa jälkiä lähtemään, niin ne ovat epäpuhtauksia, jotka tarvitsee poistaa tarkkuuspuhdistussarjalla (Surface Detailing Clay Kit).

Puhdista ikkunakumit Sisätilojen shampoolla (Interior Shampoo) (tämä koskee myös ikkunoiden ulkokumeja), huuhtele ja anna kuivua. Levitä sitten kumilistoihin Vinyylin ja kumin hoitoainetta (Vinyl & Rubber Care) varoen päästämästä sitä ikkunoihin.

Paras tuote karstajäämien irrottamiseksi pakoputkesta on metallikiilloke (Metal Polish).

Painepesu (Pressure Wash) ei ole Korostusvahalle (High Definition Wax) haitallinen eikä poista ajoneuvosi vahakerrosta yhdellä käyttökerralla.

Neuvomme painepesurien omistajia laittamaan pesuainesäiliöön Autoglymin Painepesua (Pressure Wash). Painepesun (Pressure Wash) koostumus sopii kaikenlaisille kodin painepesureille. Se sisältää tasapainoisen seoksen pinta-aktiivisia aineita rasvan, lian ja tiekalvon poistamiseksi kiillotettuja maalipintoja, muoviosia ja koristelistoja vahingoittamatta.

Tutustu päällysteen valmistajan ohjeisiin, sillä puhdistusainesuositukset vaihtelevat eri merkkien kesken.

Ei. Aqua-pikavaha (Rapid Aqua Wax) toimii parhaiten kostealla autolla. Pestyäsi ajoneuvon huuhtele pois vaahto ja levitä kuhunkin koripaneeliin kaksi ruiskausta. Levitä vaha sitten sinisellä mikrokuituliinalla tasaisesti ajoneuvon pinnalle ja sitten kiillota ja kuivaa se toisella.

Superhartsikiilloketta (Super Resin Polish) voi käyttää kromipintaisiin muoveihin, ja voit jopa käyttää Korostusvahaa (HD Wax)

Myyttekö kiilloketta, joka ei sisällä silikonia?

Meillä ei ole silikonittomia kiillokkeita.

Aina pitää käyttää ensin kiilloketta ja sitten vahaa. Kiilloke uudistaa ja korjaa, ja sitten vaha pinnoittaa ja suojaa kiillotetun maalipinnan.

Auto pitäisi vahata sitten, kun se ei enää hylji vettä tai kun ulkonäköä tarvitsee parantaa. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että Korostusvahaa (High Definition Wax) tulee käyttää 3–4 kertaa vuodessa sääaltistuksen voimakkuudesta riippuen.

Hiilikuitukaton tai minkä tahansa muun pinnan puhdistamiseksi ja suojaamiseksi pitää ensin varmistaa, että se on lakattu (jos se on lakkaamaton, pinta tuntuu karkealta ja epätasaiselta). Pese katto ensin Korinhoitoaineella (Bodywork Shampoo Conditioner), kiillota se sitten Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish) ja pinnoita lopulta suojaavalla Korostusvahalla (High Definition Wax).

Yksi kerros Erikoiskiiltosuojaa (Extra Gloss Protection) riittää antamaan kestävän suojan. Kerrostamisesta on tuskin lainkaan hyötyä, ja tasaisen pinnan ylläpito voi olla vaikeaa. Toinen kerros voi myös poistaa edellisen kerroksen.

Korostusvahaa (High Definition Wax) voi laittaa Elinikäkiillon (LifeShine) päälle.

Yksi kerros Korostusvahaa (High Definition Wax) riittää antamaan kestävän suojan. Sitä voi tosin tarvittaessa kerrostaa.

Korostusvaha (High Definition Wax) voi joskus kutistua ja irtautua astian kyljistä kaikkien purkkien läpikäymän jäähtymisjakson aikana. Tämä ei vaikuta haitallisesti tuotteeseen ja vaha on silti valmistusmääritysten mukaista.

Korostusvaha (High Definition Wax) ei sisällä polytetrafluorieteeniä (PTFE, joka tunnetaan myös DuPontin tavaramerkillä Teflon).

Kyllä, Korostusvahalla (High Definition Wax) vahaamisen jälkeen voi käyttää Pikakiiltoa (Instant Show Shine). Vahapinnoitetta voi vielä parannella ja suojata entisestään Aqua-vahalla (Aqua Wax) ja Pikaliukasteella (Rapid Detailer).

Emme suosittele Korostusvahan (High Definition Wax) ja Syväkiillon (Ultra Deep Shine) käyttöä yhdessä.

Intensiivisen pienirrottajan (Intensive Tar Remover) käyttö Erikoiskiiltosuojalla (Extra Gloss Protection) käsiteltyihin pintoihin heikentää niitä. Erikoiskiiltosuojaa (Extra Gloss Protection) kannattaa levittää pinnalle uudestaan Intensiivisen pienirrottajan (Intensive Tar Remover) käytön jälkeen.

Irrota liimatarrasta autoon jäänyt liima Intensiivisellä pienirrotusaineella (Intensive Tar Remover) ohjeiden mukaan. Se liuottaa liiman turvallisesti, jolloin sen voi pyyhkäistä maalipinnalta pois.

Maalinuudistetta (Paint Renovator) tulee käyttää käsin eikä koneella.

Superhartsikiilloketta (Super Resin Polish) tai Syväkiiltoa (Ultra Deep Shine) voi levittää kiillotussienellä, ihanteellisesti vaahtomuovisella Täydellisellä kiillotustyynyllä (Perfect Polish Applicator).

Aqua-vahaa (Aqua-Wax) voi käyttää jokaisen autonpesun yhteydessä, ja se sopii hyvin täydennysvahaukseen Korostusvahalla (High Definition Wax) tehtävien käsittelyjen välillä.

Pikaliukasteen (Rapid Detailer) käyttö Erikoiskiiltosuojalla (Extra Gloss Protection) käsiteltyihin pintoihin ei vaikuta haitallisesti niiden kestoon tai viimeistelyyn. Pikaliukaste (Rapid Detailer) jää Erikoiskiiltosuojan (Extra Gloss Protection) päälle poistamatta sitä ja lisää itseasiassa ylimääräisen suojakerroksen.

Superhartsikiilloketta (Super Resin Polish) ei tule pitää hankaavana aineena vaan hellävaraisena puhdistus- ja kiillotusaineena. Normaalikäytössä se ei aiheuta lakkapinnalle vahinkovaaraa ja sitä voi käyttää niin usein kuin tarvitsee.

Pikaliukaste (Rapid Detailer) ei suorita samaa tehtävää kuin Erikoiskiiltosuoja (Extra Gloss Protection). Pikaliukaste (Rapid Detailer) on pikapuhdistusaine, kun taas Erikoiskiiltosuoja (Extra Gloss Protection) on nestemäinen vahapinnoite, joka antaa monta kuukautta kestävän suojan ja kiillon.

Voimakkaasti levitettävä Superhartsikiilloke (Super Resin Polish) palauttaa värin haalistuneeseen paneeliin. Jos maalipinta on kuitenkin erityisen huono, siihen voi tarvita ammattituotetta, kuten Autoglymin Maalinuudistetta (Paint Renovator). Kun alkuperäinen väri on palautunut, voit pinnoittaa maalin Erikoiskiiltosuojalla (Extra Gloss Protection) tai Korostusvahalla (High Definition Wax). Haalistumisasteesta riippuen kiillotusta voi tarvita tavallista useammin.

Kovalla vaivalla. Useimmat nykyajan aurinkovoiteet on suunniteltu pysymään iholla, joka kuumenee ja kastuu ja jonka päällä pidetään vaatteita, ja ne kestävät auringonsäteitä. Se tarttuu siten tehokkaasti pintoihin, kuten auton maalipintaan. Superhartsikiillokkeen (Super Resin Polish) voimakas levittäminen kohtaan on ollut kohtalaisen menestyksekästä, mutta se ei toimi 100 %:ssa tapauksista. Aurinkovoiteiden valmistajatkaan eivät ole keksineet ratkaisua.

Superhartsikiilloketta (Super Resin Polish) ei voi käyttää liikaa.

Superhartsikiilloke (Super Resin Polish) palauttaa magneettikyltin tummentaman maalipinnan ennalleen. Lisää levitykseen käytettävää voimaa tummentuman kohdalla.

Harjatut alumiiniosat saa ennalleen Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish).

Superhartsikiilloketta (Super Resin Polish) voi käyttää kaikille sileäksi viimeistellyille ajoneuvojen metallipinnoille kromi mukaan lukien.

Tummentunut kromisäleikkö on parasta puhdistaa Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish). Jos tummentuma on erityisen itsepäinen, käytä Metallikiilloketta (Metal Polish).

Autoon pitäisi käyttää vain yhdenlaista kiilloketta. Sekä Superhartsikiillokkeen (Super Resin Polish) että Syväkiillon (Ultra Deep Shine) käytöstä ei ole mitään etua.

Vaikka Syväkiillossa (Ultra Deep Shine) on monia samoja ominaisuuksia kuin Superhartsikiillokkeessa (Super Resin Polish), siinä on lisäkomponentteja tummemmissa maaleissa esiintyvien pyörrejälkien ja hologrammien estämiseksi. Nämä lisäkomponentit merkitsevät, että Syväkiiltoa (Ultra Deep Shine) tarvitsee käyttää hieman eri tavalla kuin Superhartsikiilloketta (Super Resin Polish). Superhartsikiillokkeella (Super Resin Polish) voi kiillottaa koko ajoneuvon, ja hangata sen puhtaaksi yhdellä kertaa. Syväkiiltoa (Ultra Deep Shine) on parasta levittää paneelille, antaa sen kuivua, hangata se välittömästi pois ja sitten siirtyä seuraavaan paneeliin. Jos toimit näin, tuotteen käyttö ei tunnu sen vaikeammalta kuin Superhartsikiillokkeen (Super Resin Polish).

Sisätilojen shampoo (Interior Shampoo) ja tiivis sieni puhdistaa ulkopuolen kumilistoista vihreän sammalen ja levän. Levän laajuudesta riippuen käyttökertoja ja voimakasta jynssäystä voidaan tarvita paljon, mutta levä irtoaa kyllä lopulta.

Vinyylin ja kumin hoitoaine (Vinyl & Rubber Care) voi vähentää sisätilojen muoviosiin tulleiden naarmujen näkymistä niiden vakavuudesta riippuen. Syviä uurteita ei kuitenkaan voi käsitellä.

Etkö vieläkään löydä tarvitsemaasi?


* Täytä kaikki tarvittavat kentät.

 

Tai jos puhut mieluummin jonkun kanssa, soita asiakaspalvelutiimimme numeroon 010 235 4900